125cc Sportsbikes Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all, I,m new on this forum.
I bought an aprilia rs125 a few days ago. It's a great thing and when it runs it runs like a charm. :)

But, There is a but.
It doesn't start well and it cuts out while driving.
sometimes after 4 minutes but sometimes also after half an hour's drive.
There is enough gas in the tank and it and there is no blockage. I put a new spark plug in it
The battery is not very good, could that be causing the problem?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Hi all, I,m new on this forum.
I bought an aprilia rs125 a few days ago. It's a great thing and when it runs it runs like a charm. :)

But, There is a but.
It doesn't start well and it cuts out while driving.
sometimes after 4 minutes but sometimes also after half an hour's drive.
There is enough gas in the tank and it and there is no blockage. I put a new spark plug in it
The battery is not very good, could that be causing the problem?
Try new spark plug or clean carb out try all the cheap things first i have a rs125 and i am 50 they very unreliable bikes
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Tanks, fore your responce.

I have cleaned the carb. There ware all kinds of things wrong in there. Lots dirt in the bowl and a verry dirty filter, bent and twisted float, wrong jetting, missing fiber rings. I think this could have been the problem.
I gave it a ultrasoon cleaning and orderd new parts.and some jets.

I removed the engine and checked everything. All well within spec, and in perfect condition.😅
Cilinder is a polini 154cc.

I'm going to check the wiring and put some waterproof plugs on the ignition wires.

I hope that makes the bike as reliable as posible.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top